Marrekrite
Marrekrite

Vuilwaterinname van Húske Marchjepôle buiten werking

14/07/2020

(Deutsch unten, English below)

Als gevolg van een serieus technisch probleem hebben wij de afzuiginstallatie voor vuilwater bij it Húske op de Marchjepôle helaas buiten werking moeten stellen.

De opvangtank voor het vuilwater is gescheurd. Het is niet mogelijk de tank ter plaatse te repareren, waardoor wij besloten hebben de pomp af te sluiten. De vuilwaterinstallatie kan het hele seizoen niet meer worden gebruikt.

Het toilet kunt u intussen WEL gewoon blijven gebruiken. Daarom laten wij it Húske aan de Marchjepôle liggen.

Komende winter zullen we it Húske op een werf repareren.

Bij de andere Húskes (Noarder Alde Wei en Grutte Gaastmar) kunt u uw vuilwater nog wel kwijt.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aufgrund einer schwerwiegenden technischen Störung mussten wir leider die Schmutzwasserstation an der Marchjepôle stilllegen.

Der Schmutzwassertank ist zerrissen. Es ist nicht möglich, den Tank vor Ort zu reparieren, daher mussten wir die Pumpe abschalten. Bis auf Weiteres kann das Schmutzwassersystem nicht mehr genutzt werden.

Die Toilette können Sie in der Zwischenzeit weiter benutzen. Deshalb lassen wir das „Húske“ an der Marchjepôle.

Im Winter werden wir das Húske auf einer Baustelle reparieren.

Ihr Schmutzwasser können Sie noch in den anderen Húskes (Noarder Alde Wei und Grutte Gaastmar) entsorgen.

Bitte entschuldigen Sie die Unannehmlichkeiten.

 

Due to a serious technical problem, we had to disconnect the sewage station at Marchjepôle.

The holding tank for sewage is broken and it is not possible to repair this on site. Therefore, we had to disconnect the pump and this sewage station will be out of service for the rest of the season.

However, you can still use the toilet. That is why the sewage station is still in place.

We will repair the tank during the winter on shore.

You can leave your sewage at our other sewage stations at the Noarder Alde Wei en Grutte Gaastmar.

We apologize for the inconvenience.

 

Nieuws

De populairste Marrekrite ligplaatsen

16/07/2020

Zoekt u het liefst de drukte op? Of heeft u liever een rustige ligplaats? Wij hebben een TOP 12 gemaakt van de meest drukbezochte Marrekrite ligplaatsen. Deze plekken hebben we geïnventariseerd aan de hand van de luchtfoto’s, die wij jaarlijks een aantal malen laten maken. Zo kunt u rekening houden met de drukte als u een ligplaats kiest. De ligplaatsen staan op volgorde van ligplaatsnummer. Het is dus niet zo dat nummer 1 ook de alledrukste ligplaats is. Dit is de TOP 12:  

Marrekrite
Fietsen

Nieuwe TOP in Harkema

Woensdag 15 juli is bij Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema de zesde Friese TOP geplaatst. Een TOP, een toeristisch overstappunt, is hét startpunt om de omgeving te ontdekken en beleven. De TOP Harkema ligt midden in de prachtige Noardlike Fryske Wâlden. Op de TOP-zuil vind u informatie over de omgeving en diverse routetips. Er is genoeg parkeerruimte en u kunt natuurlijk een bezoekje brengen aan het naastgelegen Openluchtmuseum De Spitkeet. De Spitkeet is tevens Rustpunt, zodat u hier ook terecht kunt voor koffie of thee of een sanitaire stop. Wij ontwikkelen namens en met de gemeenten de Friese TOP’s. Er wordt tevens nauw samengewerkt met de regionale marketingorganisaties en Merk Fryslân voor de ontwikkeling, maar ook vermarkting van het TOP-netwerk. Er zijn inmiddels zes Friese TOP’s: Bakkeveen, Beetsterzwaag-Olterterp, Delfstrahuizen-Echtenerbrug, Earnewâld, Harkema en Kollum. De komende jaren wil Marrekrite verspreid over de hele provincie een flink aantal TOP’s ontwikkelen. Voor meer…